Kékfrankos

Bársonyosan fanyar, harmonikus savtartalmú, karakteres ízű, testes vörösbor,.

Rubinpiros színe, cseresznyés-ribizlis illata, élénk savai, könnyedsége, lendülete,

visszafogott cseressége mind-mind magáért és a fajtáért beszél.

Ajánljuk marha-, vadételekhez, pörköltekhez, 16-18°C-on

Cabernet Sauvignon

Mély rubinszínű, telt vörösbor. Illatában a cseresznye, a zöldpaprika, a csokoládé, ízében a fekete ribizli, szeder és eukaliptusz ismerhetők fel. A bor sötét, magas tannintartalmú. 

Szoba-hőmérsékleten fogyasztva ideális kísérője fűszerezett bélszín, hátszín és vadételeknek.


Chardonnay

Illata finoman füstös és vaníliás, jellemzője a friss gyümölcsillat, harmonikus savtartalom, könnyedség, az elegancia. Illatában, ízében egyaránt jól érezhető a fajta citrusféléket idéző karaktere, gyümölcsössége és a mandula.

10-12’C-ra hűtve, hideg előételekhez, füstölt húsokhoz ajánljuk, ideális kísérője halakból és szárnyasokból készített étkeknek.

Leopoldus Cuvée 

A néphagyomány azt tartja, hogy azok népesítették be Császártöltést, 
akiket I. Lipót császár küldött ide a töltés építésére,
hogy az Akasztótól Baja felé húzódó Őrjeg mocsarán át tudjon utazni.
Eme Cuvée borválogatást pedig az ő tiszteletére kereszteltük el, 
a latInul Leopoldus néven ismert magyar Királyról.
Fogyasztását 10-12 C ajánljuk pörköltekhez.

Kattints id a szöveg módosításához.